29 september 2023
0 Reactie(s)

29 september 2023

Swissbit introduceert energiezuinige enterprise SSD conform OCP Cloud Specification 1.0

Swissbit heeft haar SSD-assor­ti­ment gericht op enter­prise servers en edge datacenter-toepas­singen uitge­breid. Met de intro­ductie van de N5200 Enter­prise SSD zet het bedrijf een nieuwe standaard in betrouw­baar­heid, duurzaam­heid en schaal­baar­heid, waardoor het een keuze wordt voor mission critical toepassingen.

De nieuwe N5200 SSD verbruikt volgens het bedrijf tot 30 procent minder energie in verge­lij­king met andere PCIe Gen4 SSD’s, terwijl het tot dubbele presta­ties levert. Dit plaatst de N5200 volgens Swissbit aan de top van best preste­rende SSD in de industrie, gemeten aan de IOPS-per-watt.

Het product biedt ook hardware-gebaseerde bevei­li­gings­func­ties, teleme­trie, voldoet aan OCP Cloud Speci­fi­ca­tion 1.0, terwijl ook voorzien is in Power Loss Protec­tion (PLP). Het is de eerste SSD-oplos­sing van Swissbit die beschik­baar is in zowel Enter­prise en Data Center Standard Form Factor (EDSFF) E1.S als U.2, met opslag­ca­pa­ci­teiten varië­rend van 1.92 tot 7.68 TB.

Roger Griesemer, General Manager Memory Solutions bij Swissbit, licht toe: “De lance­ring van N5200 verte­gen­woor­digt een belang­rijke mijlpaal in de uitbrei­ding van ons opslag­port­folio als onze eerste Enter­prise SSD. Het past perfect in ons aanbod met een focus op veelei­sende enter­prise-toepas­singen, naast onze brede reeks opslag­op­los­singen voor industrieel gebruik en hoogwaar­dige datacenter SSD’s.”

Technisch gezien beschikt de N5200 SSD over een 4‑lane PCIe en een NVMe 1.4 inter­face, met sequen­tiële datasnel­heden tot 7000 MB/​s lezen en 4200 MB/​s schrijven. De SSD biedt een flash-geheu­gen­le­vens­duur met een endurance-waarde van minimaal 1 DWPD (Drive Writes Per Day) over een periode van vijf jaar.

Bevei­li­ging is uiter­aard een kerna­spect bij SSDs. Zo ook bij de N5200, die functies kent als TCG OPAL 2.01 en AES-256 encryptie, Secure Boot en Crypto Erase, wat bijdraagt aan een sterk verbe­terde gegevens­be­scher­ming. Naast het U.2 (15 mm) formaat, is de N5200 Enter­prise SSD ook beschik­baar in drie compacte E1.S form factor varianten: 5.9 mm, 9.5 mm, en 15 mm. Verge­leken met conven­ti­o­nele m.2 SSD’s biedt E1.S meer ruimte voor flash packages en aanzien­lijke voordelen op het gebied van thermi­sche effici­ëntie, ruimte­ver­eisten en stroom­ver­bruik. De N5200 Enter­prise SSD is nu verkrijg­baar in opslag­ca­pa­ci­teiten van 1.92 TB, 3.84 TB en 7.68 TB, en markeert een belang­rijke stap voor Swissbit in het bedienen van de enter­prise markt met hoogwaar­dige, energie­zui­nige opslagoplossingen.

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

Loading

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Huidige abonnees: 35

Pin It on Pinterest

Share This