31 mei 2024
0 Reactie(s)

31 mei 2024

Spectra Logic en Geyser Data introduceren Tape-as-a-Service

Spectra Logic en Geyser Data proberen data storage te moder­ni­seren met de lance­ring van een tape-as-a-service (TaaS) dienst. Tape Archive Platform As-a-Service (TAPAS) wil de betrouw­bare, kosten­ef­fec­tieve eigen­schappen van magne­ti­sche tape-opslag combi­neren met de schaal­bare omgeving van clouddiensten.

De samen­wer­king tussen Geyser Data, een aanbieder van cloud­ar­chi­ve­rings­op­los­singen, en Spectra Logic, een leveran­cier van gegevens­be­heers­op­los­singen, biedt een tape-gebaseerde oplos­sing die geen on-premise infra­struc­tuur, gespe­ci­a­li­seerde training of grote kapitaal­in­ves­te­ringen vereist, stellen de bedrijven. Deze oplos­sing is speci­fiek ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van onder­ne­mingen die enorme hoeveel­heden gegevens beheren door data op grote schaal te archiveren.

TAPAS maakt gebruik van geavan­ceerde techno­lo­gieën, waaronder de Spectra Cube cloud-geopti­ma­li­seerde tapebi­bli­o­theek en Spectra Certi­fied LTO‑9 media, in combi­natie met Spectra Black­Pearl S3-compa­ti­bele objec­t­op­slag. Deze opstel­ling zorgt ervoor dat de infra­struc­tuur niet alleen robuust is, maar ook volledig compa­tibel met Amazon S3 of S3 Glacier toepas­singen, waardoor een naadloze integratie met bestaande cloud­dien­sten mogelijk is.

De opera­ti­o­nele ruggen­graat van TAPAS wordt onder­steund door de software van Geyser Data, die provi­si­o­ning, monito­ring, factu­re­ring en beheer verzorgt, waardoor het tape-as-a-service model net zo intuï­tief is als populaire cloud­op­slagop­ties. De service is wereld­wijd toegan­ke­lijk via een uitge­breid netwerk van value-added resel­lers (VAR’s), managed service provi­ders (MSP’s) en datacen­ter­pro­vi­ders, waardoor het een breed scala aan onder­ne­mingen bereikt die op zoek zijn naar veilige en schaal­bare opslagoplossingen.

TAPAS-klanten betalen voor gebruik op basis van verbruik per tape. De verwachte prijs is $27 (USD) per maand voor elke 18-terabyte LTO‑9 tapecart­ridge die wordt gebruikt, of ongeveer $1,50/TB.

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

Loading

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Huidige abonnees: 34

Pin It on Pinterest

Share This