20 december 2023
0 Reactie(s)

20 december 2023

Penta Infra koopt KPN-datacenter in regio Amsterdam

Photon Capital kondigt de overname aan van het KPN-datacenter in Haarlem door haar portfo­li­o­be­drijf Penta Infra, een snelgroei­ende leveran­cier van betrouw­bare, duurzame en sterk verbonden edge- en core-datacen­ters in Europa. Het datacenter was voorheen eigendom van KPN voor hun hosting- en datacen­ter­dien­sten en wordt momen­teel beperkt gebruikt.

Penta Infra beheert momen­teel 11 datacen­ters in Duits­land, Frank­rijk, Denemarken en Neder­land. Met de overname van het carrier- en cloud­neu­trale datacenter van KPN vestigt Penta Infra zich in de metro­pool­regio Amsterdam en breidt het zijn aanwe­zig­heid op de Neder­landse markt uit. Dit sluit aan bij Penta Infra’s lange­ter­mijn­stra­tegie om de pan-Europese portfolio van edge- en core-datacen­ters uit te breiden. KPN blijft huurder van de locatie om de conti­nu­ï­teit voor hun netwerk­di­visie te kunnen waarborgen. Penta Infra gaat de overige ruimtes heront­wik­kelen tot state-of-the-art IT-ruimtes voor colocatieklanten.

Igor Josephus Jitta, Partner bij Photon Capital: “Photon Capital is trots op deze nieuwe mijlpaal van ons portfo­li­o­be­drijf Penta Infra. De overname van dit nieuwe datacenter past goed in de lange­ter­mijn­stra­tegie van het bedrijf en is een aanvul­ling op de bestaande portfolio. We zullen blijven zoeken naar add-on acqui­si­ties in de Europese markt, zoals deze, om de groei van Penta Infra te versnellen.”

Alex Bakker, Chief Execu­tive Officer bij Penta Infra voegt toe: “We zijn verheugd om de nieuwste toevoe­ging aan de Penta Infra-familie aan te kondigen, de overname van dit datacenter in de belang­rijke metro­pool­regio Amsterdam. Dit is een belang­rijke strate­gi­sche stap en verste­vigt onze positie als toonaan­ge­vende speler in de datacen­ter­in­du­strie verder. Met deze uitbrei­ding zijn we klaar om te voldoen aan de groei­ende vraag van onze klanten naar veilige, high-perfor­mance dataop­los­singen. We kijken ernaar uit om het ongeloof­lijke poten­tieel van dit datacenter te benutten en dit te ontsluiten voor onze gewaar­deerde partners en klanten wereldwijd.”

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

Loading

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Huidige abonnees: 34

Pin It on Pinterest

Share This