28 september 2023
0 Reactie(s)

28 september 2023

Leaseweb kondigt nieuwe Leaseweb Dedicated Ampere Altra servers aan

Leaseweb Global, een leveran­cier van cloud services en Infra­struc­ture as a Service (IaaS), heeft de lance­ring aange­kon­digd van Leaseweb Dedicated Ampere Altra servers in Neder­land, Duits­land en de Verenigde Staten. Dit aanbod is gebaseerd op HPE ProLiant RL300 Gen11 servers met Ampere Altra proces­sors en zal organi­sa­ties onder­steunen met een snellere digitale trans­for­matie dankzij cloud-native servers, die ongeë­ve­naarde perfor­mance bieden en tegelij­ker­tijd het energie­ver­bruik verlagen.

Veel cloud-native appli­ca­ties vragen meer van de onder­lig­gende infra­struc­tuur dan virtuele servers kunnen bieden. Bedrijven halen het meest uit hun infra­struc­tuur als ze de controle hebben over de fysieke server­hard­ware. Op die manier kunnen ze gericht confi­gu­reren voor meer reken­kracht (CPU/​RAM/​GPU) en hogere netwerk­snel­heden (tot 10 Gbps) en profi­teren ze van NVMe SSD en nog veel meer. Leaseweb had al een breed aanbod aan dedicated servers en breidt dit nu uit met de HPE ProLiant RL300 Gen11. 

De HPE ProLiant RL300 Gen11 is gebouwd voor cloud-native workloads en heeft de mogelijk­heid om de presta­ties lineair uit te schalen om aan de behoeften van eindklanten te voldoen. Dit is te danken aan de Ampere Altra-processor, die de server concur­re­rende presta­ties en een veel grotere effici­ëntie biedt dan voorheen mogelijk was. Daarnaast is het de eerste beschik­bare server die werkt met een CPU op basis van de Ampere Altra Servers Instruc­tion Set Archi­tec­ture (ISA), die een verge­lijk­bare krach­tige perfor­mance levert als x86 CPU’s, maar zonder het bijbe­ho­rende energie­ver­bruik. Een optimale server-effici­ency garan­deert dat de server­hard­ware duurzaam en onder hoge belas­ting kan voldoen aan de vereisten van schalende cloudtoepassingen.

Stresstests van Leaseweb lieten zien dat de Ampere Altra server 30% energie­zui­niger werkt dan een legacy x86 server. De HPE ProLiant RL300 Gen11 zorgt ook voor een signi­fi­cant hogere dicht­heid per rack (tot 128 cores per CPU) in verge­lij­king met x86 CPU’s. Onder­zoek van Ampere laat zien dat de Ampere Altra servers de voetaf­druk van een datacenter twee tot drie keer kleiner kunnen maken dan bij een legacy-model op basis van Intel of AMD.

Mathijs Heikamp, Director of Product Manage­ment bij Leaseweb: “We zijn overtuigd van het poten­tieel dat de op Ampere gebaseerde HPE ProLiant RL300 Gen11-servers voor ons en onze klanten hebben, terwijl ze tegelij­ker­tijd een bijdrage leveren aan onze duurzaam­heids­doelen. De Ampere Altra servers zijn gebouwd voor cloud-native omgevingen, maar ze zijn ook een perfecte keus voor workloads die vragen om een hoge dicht­heid van reken­kracht tegen een voorde­lige prijs, met optimale energie­zui­nig­heid. Vooral vanuit de AdTech en MarTech zien we veel interesse in dit aanbod.”

Jeff Wittich, Chief Product Officer bij Ampere, vult aan: “De afgelopen jaren is de vraag naar energie-effici­ënte servers enorm gestegen, dankzij de toene­mende schaarste op de energie­markt, toene­mend water­ver­bruik en de uitda­gingen om steeds meer en grotere datacen­ters te bouwen. Deze behoefte aan een duurza­mere benade­ring is één van de redenen dat Cloud Service Provi­ders zoals Leaseweb overstappen op de cloud-native proces­sors van Ampere. Die gebruiken maar de helft van de energie en hebben ook maar de helft van het aantal racks in een datacenter nodig om dezelfde of zelfs meer reken­kracht te leveren. Door de HPE ProLiant Gen11server met Ampere-proces­sors te imple­men­teren, verkleint Leaseweb de energie­voet­af­druk in zijn datacen­ters en biedt het een duurzame oplos­sing voor zijn klanten.”

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

Loading

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Huidige abonnees: 34

Pin It on Pinterest

Share This