19 september 2023
0 Reactie(s)

19 september 2023

Giga Computing introduceert op AMD EPYC 8004 gebaseerde servers en edge-systemen 

Giga Compu­ting, een dochter­on­der­ne­ming van Gigabyte en een belang­rijke speler in high-perfor­mance servers, server­moe­der­borden en worksta­tions, heeft nieuwe GIGABYTE enter­prise series oplos­singen aange­kon­digd voor de AMD EPYC 8004 Series processors. 

Giga Compu­ting richt zich op datacen­ters van alle groottes en intro­du­ceert nu met de nieuwe AMD EPYC 8004 CPU’s die gericht zijn op edge-toepas­singen, CSP’s (Cloud Service Provi­ders) en enter­prise-organi­sa­ties. Voor deze toepas­singen worden de nieuwe R243 en R143 server­se­ries naast de ME33 en ME03 moeder­bord­se­ries geposi­ti­o­neerd om kosten­ef­fi­ci­ënte presta­ties te bieden.

Met gebruik­ma­king van de Zen 4c core-archi­tec­tuur bieden de AMD EPYC 8004 Series CPU’s presta­ties en energie-effici­ëntie met ingebouwde bevei­li­gings­mo­ge­lijk­heden in een geopti­ma­li­seerd single-socket platform. Boven­dien is de nieuwe SP6-socket ontworpen om te voldoen aan de vermogens‑, kosten- en formfac­tor­ve­r­eisten voor de doelmarkten van de AMD EPYC 8004 Series CPU’s, evenals toepas­singen als intel­li­gente edge compu­ting en telecommunicatie.

“Voor de EPYC 8004 Series hebben we veel nieuwe mogelijk­heden ontdekt, en we lanceren oplos­singen om hierop in te spelen in de vorm van rack servers en moeder­borden,” zei Vincent Wang, Sales VP bij Giga Compu­ting. “Door het product­aanbod voor het AMD EPYC-platform van de vierde generatie uit te breiden, kunnen we datacen­ters, service provi­ders en IT-afdelingen die hoge priori­teit geven aan presta­ties per watt en totale eigen­doms­kosten beter bedienen, zowel in edge-toepas­singen als bij onze cloud service providers.”

“Met de nieuwe AMD EPYC 8004 Series proces­sors breiden we de bewezen Zen4c core-archi­tec­tuur uit naar CPU’s met lagere core-counts en veel lagere TDP-bereiken,” aldus Lynn Comp, corpo­rate vice presi­dent, Server Product and Techno­logy Marke­ting, AMD. “Met deze effici­ëntie en presta­ties kunnen systeem­bou­wers nieuwe single-socket form factors creëren die geschikt zijn voor tradi­ti­o­nele datacen­ters, evenals diverse edge server-implementaties.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor en journalist @ DCpedia

0 Reactie(s)

Loading

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Huidige abonnees: 34

Pin It on Pinterest

Share This