3 januari 2024
0 Reactie(s)

3 januari 2024

ASRock Rack breidt uit met ondersteuning Intel Xeon E‑2400 processoren

ASRock Rack, een aanbieder van server­op­los­singen die geoptiam­li­seerd zijn voor cloud workloads, heeft onlangs een uitge­breid assor­ti­ment nieuwe server-moeder­borden en barebones onthuld die de Intel Xeon E‑2400 processor onder­steunen. Deze is gericht op de behoefte van met name instap­ni­veau servers. Het bedrijf heeft ook zijn lijn van perfor­mance servers, waaronder mainstream, all-flash opslag, GPU en HCI servers die zijn uitge­rust met Intel C741, klaar­ge­maakt voor de 5e generatie Intel Xeon. Deze stap is bedoeld om de presta­ties te versnellen voor snelgroei­ende workloads.

De Intel Xeon E‑2400 proces­sors worden geken­merkt door relatief bescheiden kosten en energie­ge­bruik. Ze zijn uitge­rust met DDR5- en PCIe 5.0‑mogelijkheden. ASRock Rack heeft zijn aanbod van instap-moeder­borden en barebones hiermee uitge­breid. Dit is vooral gericht op de behoeften van kleine en middel­grote bedrijfs­toe­pas­singen. De algemene server­sys­temen, zoals de 1U4LW-C262/2L2T en 1U4LW-C262/2L2T RPSU, op basis van de Intel Xeon E‑2400 proces­soren, zijn voorzien van vier hot-swappable 3,5 inch SATA-schijf­bays en een M.2 PCIe 5.0 x4 slot. Dit maakt ze volgens de fabri­kant ideaal voor dedicated hostingomgevingen.

Met deze lance­ring is het volle­dige server­port­folio van ASRock Rack met Intel C741 nu klaar om deze nieuwe proces­soren te onder­steunen. Een BIOS-update zal nodig zijn om de toege­nomen presta­ties per watt mogelijk te maken.

ASRock Rack is opgericht in 2013 en is gespe­ci­a­li­seerd in server­hard­ware voor cloud computing.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor en journalist @ DCpedia

0 Reactie(s)

Loading

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Huidige abonnees: 35

Pin It on Pinterest

Share This