11 september 2023
0 Reactie(s)

11 september 2023

LCL host Gcore’s eerste Content DeliveryNetwork en Cloud PoP in België

Vanaf september 2023 zal Gcore een vaste stek hebben in LCL Brussels-North. Dit wordt Gcore’s eerste CDN en Cloud point of presence (PoP) in België. Klanten van LCL zullen dan gebruik kunnen maken van de diensten van Gcore en Gcore’s klanten zullen profi­teren van LCL’s top connec­ti­vi­teit en regio­nale sprei­ding in België. Met Gcore breidt het cyber­se­cu­rity- en media-ecosys­teem binnen LCL uit. Dit is één van de domeinen waar LCL sterk op inzet.

Gcore heeft LCL Data Centers uitge­kozen als eerste locatie in België, meer bepaald het datacenter in Diegem. Van hieruit kan Gcore Belgi­sche klanten beter bedienen met een lokale en effec­tieve dienst­ver­le­ning, terwijl de klanten van LCL toegang hebben tot Gcore’s CDN- en clouddiensten.

Uitbreiding van het cybersecurity- & media-ecosysteem 

Gcore is een inter­na­ti­o­nale leider in public cloud en edge compu­ting, content delivery, hosting, security en AI-oplos­singen. Als centraal connec­ti­vi­teits­knoop­punt in het Belgi­sche datacen­ter­land­schap, is LCL trots om zijn klanten – als eerste Belgi­sche partij – toegang te geven tot Gcore’s CDN en Cloud PoP, zoals AI-infra­struc­tuur, security en streaming. 

“Door de cloud- en edge-oplos­singen van Gcore onder te brengen in ons datacenter, breiden we ons cyber­se­cu­rity-ecosys­teem verder uit”, verklaart Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers. “Dat biedt onze klanten nog meer mogelijk­heden. Cyber­se­cu­rity is nu eenmaal belang­rijk en dat belang zal nog verder toenemen naar de toekomst toe. Denk maar aan het stijgend aantal DDos-aanvallen en phishing-pogingen. LCL zet al jaren maximaal in op veilig­heid dus we zijn blij dat onze klanten nu ook toegang hebben tot de diensten van Gcore.” 

Naast cyber­se­cu­rity draagt Gcore ook bij aan het media-ecosys­teem van LCL. Het bedrijf biedt onder andere een cloud­op­los­sing aan voor low-latency video­st­rea­ming in de cloud met extra mogelijk­heden zoals trans­co­de­ring, video-opslag en HTML-speler. “Gcore voorziet flexi­bele oplos­singen op maat voor alle noden. Alle diensten kunnen bijvoor­beeld instant opgeschaald worden wanneer dat acuut nodig zou zijn.” 

“We zijn vereerd om Gcore’s eerste Belgi­sche partner te mogen zijn. Samen bieden we een meerwaarde aan al hun en onze klanten”, voegt van Reijen nog toe. 

Meerwaarde van de samenwerking

Dmitry Samos­hkin, CPO bij Gcore, licht zijn keuze voor LCL toe: “Gcore breidt zijn infra­struc­tuur uit om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn. Dit doen we concreet door een belang­rijke point of presence te openen in België. LCL Data Centers is een van de grootste Belgi­sche datacen­ter­spe­lers. Daarnaast staan ze – dankzij de regio­nale sprei­ding van hun vijf datacen­ters – dicht bij hun klanten, wat de latency verkleint. Ze kennen hun klanten en de sectoren waarin ze actief zijn goed, begrijpen hun noden en spelen hier op in. Boven­dien hebben ze meer dan 40 carriers in hun datacenter in Diegem, waardoor ze een top-connec­ti­vi­teit kunnen aanbieden. Met LCL gaan we met de juiste, profes­si­o­nele partner in zee om Belgi­sche klanten te overtuigen van ons aanbod.” 

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

Loading

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Huidige abonnees: 34

Pin It on Pinterest

Share This