Het belang van robuuste back-upsystemen kan niet overschat worden. Dit komt niet alleen door de enorme hoeveelheden data die bedrijven beheren, maar ook door de toenemende dreiging van cyberaanvallen. Een nieuwe speler, Eon, is recent uit stealth-modus gekomen met als doel een frisse kijk te bieden op deze uitdaging. Met een indrukwekkende financiering van $127 miljoen en een waardering van $750 miljoen, belooft Eon een geheel nieuwe aanpak voor cloud backup management.
Eon werd in januari 2024 opgericht door Ofir Ehrlich, Gonen Stein en Ron Kimchi. Dit team heeft al ervaring in het bouwen van succesvolle bedrijven: hun vorige startup, CloudEndure, werd in 2019 door Amazon overgenomen voor $250 miljoen om als onderdeel van AWS te dienen. Met Eon richten ze zich opnieuw op infrastructuur-backup, geïnspireerd door de beperkingen die ze bij AWS tegenkwamen. De startup heeft in drie financieringsrondes $127 miljoen opgehaald:
Backup van cloud-infrastructuur is complexer geworden dan ooit tevoren. Bedrijven slaan enorme hoeveelheden data op, variërend van actieve applicaties tot cold storage en apparaten aan de rand van netwerken. Volgens Ehrlich besteden organisaties 10% tot 30% van hun infrastructuurbudget aan backup, een percentage dat blijft stijgen door de groeiende infrastructuur en verhoogde compliance-eisen.
Het probleem is dat traditionele backup-methodes vaak niet voldoen aan de dynamiek van moderne cloud-omgevingen. Data verandert voortdurend door nieuwe applicaties, migraties en updates, wat kan leiden tot hiaten in backup-systemen. Dit werd volgens Ehrlich schrijnend duidelijk toen hij bij AWS ontdekte dat een grote klant ondanks uitgebreide voorzieningen kwetsbaar bleek te zijn voor een ransomware-aanval.
Hoewel Eon nog niet in detail heeft uitgelegd hoe hun technologie werkt, beschrijven ze het als een combinatie van technische expertise, productervaring en een – wat zij noemen – doorbraak in opslagmethoden. Deze aanpak stelt hen in staat om een volledig overzicht van de infrastructuur te krijgen zonder dataverlies of vertragingen. Het bedrijf heeft meerdere patenten aangevraagd voor hun methodologie.
0 reacties