Drut Technologies, een technologiebedrijf dat innovatieve hoogwaardige oplossingen biedt voor de markt van datacenter-accelerators, heeft de lancering aangekondigd van hun nieuwe DynamicXcelerator-architectuur (pdf). Deze ontwikkeling kan een significante verandering opleveren in de manier waarop datacenters AI/ML-workloads beheren en verwerken.
Traditioneel ervaren klanten die grote hoeveelheden GPU’s (Graphics Processing Units) en accelerators inzetten voor AI/ML-workloads, problemen met communicatie tussen deze accelerators. Dit wordt vaak een knelpunt en brengt onnodige complexiteit en kosten met zich mee. Drut’s DynamicXcelerator pakt deze uitdagingen aan door ‘dynamic slicing’ via fotonische kruisverbindingen te introduceren. Dit maakt het mogelijk om topologieën te creëren op basis van verkeersmatrixen van AI/ML-workloads, wat leidt tot de opbouw van directe paden met lage latency tussen elke groep accelerators of GPU’s binnen een datacenter.
Jitender Miglani, oprichter van Drut Technologies, benadrukt het belang van deze innovatie: “De herconfigureerbaarheid op zowel de linklaag als de bandbreedtelaag is een game-changer. Het stelt het systeem open voor aanpassingen aan de onderliggende workloadvereisten.” Miglani heeft eerder vergelijkbare technologie geleverd aan een cloud hyperscaler voor hun optische switch-architectuur.
Drut’s DynamicXcelerator richt zich op de groeiende AI-markt en kan worden gebouwd voor de helft van de kosten van vergelijkbare connectiviteitsopties. Dit vermijdt volgens het bedrijf vendor lock-in en maakt multi-vendor AI-cloudoplossingen mogelijk. William Koss, CEO van Drut Technologies: “De DynamicXcelerator is het resultaat van jaren werk door het Drut-team. We geloven dat deze architectuur de basis zal vormen van veel datacenters, omdat het prestaties, efficiëntie van middelen en klimaatzorgen adresseert.”
Klanten kunnen met deze technologie AI-oplossingen bouwen die meegroeien met de Accelerator- en GPU-curve, simpelweg door nieuwe modules toe te voegen aan de DynamicXcelerator en deze te verbinden met algemene rekeneenheden. Dit verandert operationeel hoe gebruikers omgaan met datacenterinfrastructuur.
Het gebruik van een dynamische fotonische fabric maakt het mogelijk om directe paden te creëren tussen accelerators, zonder de noodzaak om een gelaagde elektrische packet-switch-hiërarchie op te bouwen. Dit verlaagt volgens Drut de kosten, vereenvoudigt ontwerpen, zorgt voor voorspelbare latency en is dynamisch en deterministisch in de topologieën die het opbouwt. De gebruikte technologie is volgens het bedrijf volledig op standaarden gebaseerd en kan worden ingezet in zowel nieuwe als bestaande datacenters met elke compatibele server of accelerator.
Roy Rubenstein, consultant bij LightCounting Market Research, benadrukt de impact van Drut’s innovatie: “Grootschalige herconfigureerbare supercomputerclusters in het datacenter zullen binnenkort niet meer alleen voorbehouden zijn aan hyperscalers. Drut heeft in het afgelopen jaar de stap gezet van een samenstelbare serverarchitectuur naar de belofte van grootschalige herconfigureerbare supercomputerclusters in het datacenter.” De DynamicXcelerator is geschikt voor zowel kleine GPU-datacenters voor bedrijfsklanten als voor opschaling naar grote hyperscaler-datacenters. Het is ideaal voor verschillende workloads, waaronder machine learning, kunstmatige intelligentie en high-performance computing.
De DynamicXcelerator-oplossing zal beschikbaar zijn in 2024.
0 reacties