29 november 2024
0 Reactie(s)

29 november 2024

Eon introduceert nieuwe aanpak voor cloud backup

Het belang van robuuste back-upsys­temen kan niet overschat worden. Dit komt niet alleen door de enorme hoeveel­heden data die bedrijven beheren, maar ook door de toene­mende dreiging van cyber­aan­vallen. Een nieuwe speler, Eon, is recent uit stealth-modus gekomen met als doel een frisse kijk te bieden op deze uitda­ging. Met een indruk­wek­kende finan­cie­ring van $127 miljoen en een waarde­ring van $750 miljoen, belooft Eon een geheel nieuwe aanpak voor cloud backup management.

Eon werd in januari 2024 opgericht door Ofir Ehrlich, Gonen Stein en Ron Kimchi. Dit team heeft al ervaring in het bouwen van succes­volle bedrijven: hun vorige startup, CloudEndure, werd in 2019 door Amazon overge­nomen voor $250 miljoen om als onder­deel van AWS te dienen. Met Eon richten ze zich opnieuw op infra­struc­tuur-backup, geïnspi­reerd door de beper­kingen die ze bij AWS tegen­kwamen. De startup heeft in drie finan­cie­rings­rondes $127 miljoen opgehaald:

Backup van cloud-infra­struc­tuur is complexer geworden dan ooit tevoren. Bedrijven slaan enorme hoeveel­heden data op, varië­rend van actieve appli­ca­ties tot cold storage en apparaten aan de rand van netwerken. Volgens Ehrlich besteden organi­sa­ties 10% tot 30% van hun infra­struc­tuur­budget aan backup, een percen­tage dat blijft stijgen door de groei­ende infra­struc­tuur en verhoogde compliance-eisen.

Het probleem is dat tradi­ti­o­nele backup-methodes vaak niet voldoen aan de dynamiek van moderne cloud-omgevingen. Data veran­dert voort­du­rend door nieuwe appli­ca­ties, migra­ties en updates, wat kan leiden tot hiaten in backup-systemen. Dit werd volgens Ehrlich schrij­nend duide­lijk toen hij bij AWS ontdekte dat een grote klant ondanks uitge­breide voorzie­ningen kwets­baar bleek te zijn voor een ransomware-aanval.

Hoewel Eon nog niet in detail heeft uitge­legd hoe hun techno­logie werkt, beschrijven ze het als een combi­natie van techni­sche exper­tise, produc­t­er­va­ring en een – wat zij noemen – doorbraak in opslag­me­thoden. Deze aanpak stelt hen in staat om een volledig overzicht van de infra­struc­tuur te krijgen zonder dataver­lies of vertra­gingen. Het bedrijf heeft meerdere patenten aange­vraagd voor hun methodologie.

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

7 weergaven

0 Reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This