18 oktober 2024
0 Reactie(s)

18 oktober 2024

Eddy Bergiers versterkt management van Datacenter United

Eddy Bergiers is toege­treden tot Datacenter United om te helpen een winnende sales­stra­tegie te ontwik­kelen en de markt­groei te overtreffen. “Ik ben een groot voorstander van het bouwen van ecosys­temen om je datacen­ter­be­drijf te laten groeien.”

Met de komst van Eddy Bergiers eerder dit jaar, heeft het sales team van Datacenter United een kwali­teits­im­puls gekregen. Met zijn uitge­breide ervaring in de ICT-sector en zijn uitge­breide netwerk in de resel­ler­we­reld, is hij ideaal geposi­ti­o­neerd om DCU naar een hoger niveau te tillen. Doe mee met ons in dit inzich­te­lijke gesprek over datacen­ter­stra­te­gieën, het belang van AI en IoT, en het echt luisteren naar de klant en daar adequaat naar handelen.

Hoe heeft je profes­si­o­nele ervaring geleid tot je huidige rol als Sales Director bij Datacenter United?

Eddy: “Voordat ik bij Datacenter United kwam, heb ik meer dan 40 jaar in de IT-industrie gewerkt. Het grootste deel van mijn carrière heb ik doorge­bracht in de IT-distri­butie, meestal in leiding­ge­vende en business devel­op­ment functies. Dit heeft me een scherp inzicht gegeven in wat nodig is om een bedrijf op te bouwen en verder te ontwik­kelen. In één geval heb ik de Belgi­sche vesti­ging van een inter­na­ti­o­nale distri­bu­teur gestart als een eenmans­show en toen ik dit bedrijf verliet, had mijn divisie ongeveer 90 medewer­kers. Dat is een prestatie waar ik bijzonder trots op ben, en een troef die me zeker zal helpen om het groei­po­ten­tieel dat we voor Datacenter United hebben gedefi­ni­eerd te realiseren.”

Wat is het groei­po­ten­tieel van DCU?

Eddy: “Enerzijds is er het enorme groei­po­ten­tieel voor de datacen­ter­markt als geheel. De niet zo recente trends van toene­mende digita­li­se­ring en cloud compu­ting, die nog steeds de behoefte aan reken­kracht en ruimte voeden, worden nu verge­zeld en zelfs overscha­duwd door huidige techno­lo­gieën die schreeuwen om exponen­tiële groei van de digitale infra­struc­tuur: AI en IoT. De grootste uitda­ging voor datacen­ters zal zijn om aan deze toene­mende vraag te voldoen.

Aan de andere kant zie ik veel redenen waarom DCU zal floreren in plaats van overleven. België loopt nog steeds achter in de adoptie van datacen­ters. Eén op de drie Belgi­sche bedrijven vertrouwt op een datacenter voor hun digitale infra­struc­tuur. In Neder­land is dat 2 op de 3, en deze markten zijn niet zo heel verschil­lend. Dus dit is een enorme marge voor groei. En ik ben ervan overtuigd dat we goed geposi­ti­o­neerd zijn om een leidende rol te spelen in de Belgi­sche datacen­ter­markt en sneller te groeien dan de markt.”

Waarom denk je dat? Wat heeft DCU dat jullie onder­scheidt van concurrenten?

Eddy: “Er zijn een aantal redenen. Ten eerste zijn we zeer aanwezig op de Belgi­sche markt. We hebben maar liefst 8 datacen­ter­lo­ca­ties in Vlaan­deren. Onze CEO, Friso Haringa, heeft altijd geloofd dat elke klant een van onze datacen­ters op maximaal 40 kilometer van hun voordeur moet hebben. Geen enkele andere datacen­ter­pro­vider in België komt ook maar in de buurt van het bereiken van dat doel.

Een andere belang­rijke onder­schei­dende factor: DCU is de enige Belgi­sche datacen­ter­pro­vider die een gecer­ti­fi­ceerd Tier 4 datacenter kan aanbieden, en dit zal waarschijn­lijk nog wel een tijdje zo blijven. Dit klinkt misschien als een technisch detail, maar het is een enorm onder­schei­dend vermogen. Het betekent dat wij de enigen zijn die deze bijna 100% redun­dantie kunnen garan­deren waar verschil­lende industrieën zo wanhopig naar op zoek zijn. Banken, medische instel­lingen, onder­wijs, militaire sector: dit zijn allemaal industrieën die zich geen enkele downtime kunnen veroor­loven. Dit is uiter­aard een van de belang­rijkste pijlers van onze strategie voor de komende jaren: deze markten ervan overtuigen dat wij de beste – of zelfs enige – oplos­sing zijn voor hun mission-critical behoeften.”

Wat zijn andere compo­nenten van de strategie die de markt­groei van DCU verder zullen stimuleren?

Eddy: “Een belang­rijk onder­deel zal, volgens mij, een grote invloed hebben. Als een ervaren manager in de retail- en distri­bu­tie­sector geloof ik sterk in de kracht van het kanaal. Ik ben vastbe­sloten om mijn kennis van het kanaal en mijn netwerk te gebruiken om veel nieuwe partner­schappen op te bouwen. Ik ben een groot voorstander van het bouwen van ecosys­temen. Het kanaal is meer dan een integrator die zijn infra­struc­tuur in ons datacenter onder­brengt om zijn klanten te bedienen, we kunnen ook echt samen­werken als partners, bijvoor­beeld wanneer een reseller naar ons verwijst wanneer hun klant op zoek is naar een extra datacenter of wanneer wij onze eindklant doorver­wijzen naar een vertrouwde lokale bevei­li­gings­aan­bieder. Door zo’n ecosys­teem van datacen­ters, leveran­ciers, distri­bu­teurs, resel­lers en eindklanten te bouwen, kunnen we het bedrijf van alle partijen aanzien­lijk versterken.”

Waarom heeft DCU voor jou gekozen om hen te helpen hun strategie te verfijnen?

Eddy: “Dat zou je hen moeten vragen (lacht). Ik vermoed dat het een combi­natie is van mijn ervaring en mijn manage­ment­stijl. Mijn ervaring in de distri­bu­tie­sector heeft me het belang geleerd van snel inspelen op de behoeften van de klant. In het verleden was dit geen priori­teit voor datacen­ter­pro­vi­ders, maar we verwachten dat klanten in de toekomst veelei­sender zullen worden, en we zullen in staat moeten zijn om aan deze behoeften te voldoen, ook qua snelheid en wendbaarheid.

Als manager wordt mij verteld dat ik een hoog EQ heb en over behoor­lijke mensen­kennis beschik. Ik geloof in het belang van het creëren van een sterk team, want we zullen echt op elkaar moeten kunnen vertrouwen om de uitda­gingen van morgen aan te gaan. Dit betekent ook dat we echt naar elkaar moeten luisteren en begrijpen wat elke persoon drijft.

Dit beperkt zich trouwens niet tot onze collega’s en medewer­kers: we moeten ook zorgvuldig en regel­matig luisteren naar onze klanten en partners om te begrijpen wat hen ’s nachts wakker houdt en hoe wij hen kunnen helpen om weer rustig te slapen.”

Dit zou wel eens de laatste baan kunnen zijn in je indruk­wek­kende carrière. Wanneer beschouw je je missie hier als succesvol afgerond?

Eddy: “Wanneer ik terug­kijk en alle vakjes zijn aange­vinkt: elke verkoper is verant­woor­de­lijk voor hun verkoop­re­sul­taten en trots om te leveren, niet alleen is de omzet gegroeid maar ook het aandeel in de porte­feuille, er is een gezond niveau van winst­ge­vend­heid, en het team blijft genieten van hard werken en hard spelen. En wanneer, aan het eind van de dag, het manage­ment en de medewer­kers het erover eens zijn: ‘De keuze voor Eddy vier jaar geleden heeft echt een impact gehad op ons bedrijf.’ Dan kan ik met een gerust hart afscheid nemen en met mijn dierbaren naar Spanje gaan.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor en journalist @ DCpedia

0 Reactie(s)

2 weergaven

0 Reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This