10 oktober 2024
0 Reactie(s)

10 oktober 2024

Cloudera geeft invulling aan hybride cloudvisie op EVOLVE24 New York

Cloudera heeft tijdens EVOLVE24 in New York de visie en route gedeeld  voor zijn volledig hybride platform voor data, analyses en AI. Het bedrijf heeft innova­ties ontwik­keld en inves­te­ringen gedaan om elke organi­satie in staat te stellen overal analyses en AI naar data te brengen, om zich van concur­renten te kunnen onderscheiden.

Groei hybride IT-omgevingen

De groei van hybride IT-omgevingen in de afgelopen jaren wordt gestuwd door de cruciale rol van hybride clouds bij het benutten van de volle­dige datafoot­print van een organi­satie. Dit stelt bedrijven in staat om de produc­ti­vi­teit te verhogen, trends te voorspellen en onder­schei­dende busines­skansen te benutten. 

Wanneer data in silo’s wordt bewaard, kan men geen bedrijfs­brede workloads en resources creëren, verschuiven en schalen, waardoor de flexi­bi­li­teit om te voldoen aan de bedrijfs­be­hoeften en mogelijke effici­ën­tie­ver­be­te­ringen te vinden, wordt beperkt. Uit onder­zoek van Cloudera blijkt dat 93% van de datama­na­gers het erover eens is dat “multi-cloud/hy­bride mogelijk­heden voor data en analyses essen­tieel zijn voor een organi­satie om zich te kunnen aanpassen aan verandering.”

Cloudera is het enige platform voor data, analyses en AI op de markt dat de naadloze verplaat­sing van data en workloads in alle omgevingen mogelijk maakt. Daarmee kunnen ’s werelds grootste merken alle soorten data trans­for­meren naar waarde­volle, vertrouwde inzichten. Het Cloudera-platform is ook bijzonder geschikt om tradi­ti­o­nele databar­ri­ères te doorbreken, zodat bedrijven data-estates ter plaatse kunnen analy­seren en GenAI-modellen naar hun data kunnen brengen, waar deze zich ook bevinden. 

Tijdens EVOLVE24 waren zowel een preview van de visie als de belang­rijke mogelijk­heden in volgende versies te zien:

  • Unified platform: één codebase voor infra­struc­turen, waardoor de grenzen tussen cloud- en on-premises-omgevingen vervagen. Mogelijk­heden, workloads en gover­nance werken en voelen overal hetzelfde en kunnen worden aange­past naarmate de behoeften evolueren.
  • Hybride contro­le­vlak: één ‘single pane of glass’ om imple­men­ta­ties in elke infra­struc­tuur te beheren, bewaken en besturen. Dit maakt continue optima­li­sa­ties mogelijk voor kosten, presta­ties of andere zakelijke behoeften.
  • Open Data Lakehouse op hybride archi­tec­tuur: combi­neert de flexi­bi­li­teit van data lakes met de presta­ties van datawa­re­houses in hybride en multi-cloudomgevingen.
  • Unified security en gover­nance: consis­tente bevei­li­ging, gover­nance en lineage in hybride infra­struc­turen stellen organi­sa­ties in staat om naleving en vertrouwen te behouden, terwijl ze tussen infra­struc­turen schakelen.
  • Gefede­reerde datatoe­gang: zorgt voor een uniforme hybride ervaring waarbij gebrui­kers, data en analyses naadloos tussen infra­struc­turen kunnen bewegen om aan de behoeften van de organi­satie te voldoen.
  • Onder­steu­ning voor Graviton (ARM): klanten kunnen Cloudera imple­men­teren op ARM-gebaseerde systemen (zoals AWS Graviton) en tradi­ti­o­nele x86-omgevingen, wat zorgt voor flexi­bi­li­teit en porta­bi­li­teit van workloads in cloud‑, hybride en on-premise infrastructuren.

“Hoewel meer bedrijven ervoor hebben gekozen om een hybride benade­ring van databe­heer te hanteren, is het simpelweg aannemen van een hybride cloud­in­fra­struc­tuur niet voldoende”, aldus Andrew Brust, Industry Analyst, Blue Badge Insights. “Beteke­nis­volle resul­taten vereisen een ‘echte’ hybride cloud­aanpak van datama­na­ge­ment, waarbij data- en analy­se­mid­delen die on-premises en in meerdere clouds worden uitge­voerd, samen worden beheerd en worden geïnte­greerd tot een logisch geheel. Echt hybride levert meer dan alleen imple­men­tatie op meerdere geïso­leerde infra­struc­turen; het laat data, analyses en AI naadloos tussen alles bewegen, om veran­de­ring aan te kunnen en altijd inzicht en waarde op de meest optimale manier te kunnen leveren. Om dit te bereiken, hebben organi­sa­ties een schaal­bare, flexi­bele data-archi­tec­tuur nodig die met hen kan meegroeien. Cloudera is de enige leveran­cier op de markt die deze belofte nakomt om organi­sa­ties te helpen echt hybride te bereiken op elk punt in hun databe­heer- en analysetrajecten.”

“Naarmate meer onder­ne­mingen zich voorbe­reiden op een steeds hybri­dere wereld, hebben ze een flexibel, schaal­baar data-analyse- en AI-frame­work nodig”, aldus Dipto Chakra­varty, Chief Product Officer bij Cloudera. “Dit markeert een cruciaal moment voor Cloudera, aange­zien we blijven inves­teren in de onder­steu­ning van organi­sa­ties op hun echte hybride reis. Veran­de­ring is nu. Hybride is er nu en we kijken ernaar uit om verder te bouwen op de basis die organi­sa­ties in staat stelt om bij elke stap te floreren.”

Klik hier voor infor­matie over hoe Cloudera de toekomst van data, analyse en AI kan onderste

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor en journalist @ DCpedia

0 Reactie(s)

9 weergaven

0 Reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This