Nieuw rapport toont aan dat onveilige API’s en geautomatiseerd misbruik door bots wereldwijd 11,8 procent van de beveiligingsincidenten veroorzaken.
Thales, wereldwijd leider in technologie en cybersecurity, heeft een nieuw rapport “Economic Impact of API and Bot Attacks” uitgebracht, een analyse van meer dan 161.000 cyberbeveiligingsincidenten. Dankzij dit rapport is duidelijk geworden dat de kosten van kwetsbare of onveilige Application Programming Interfaces (API’s) stijgen en geautomatiseerd misbruik door bots toeneemt. Deze twee beveiligingsdreigingen zijn steeds meer met elkaar verbonden. Het rapport schat dat dit leidt tot 186 miljard dollar aan verliezen voor bedrijven over de hele wereld.
API’s zijn cruciaal in het huidige digitale landschap. Ondernemingen zijn afhankelijk van API’s om communicatie tussen applicaties en diensten mogelijk te maken. Uit gegevens van het Thales Imperva Threat Research team blijkt dat de gemiddelde onderneming vorig jaar 613 API endpoints in productie beheerde. Maar dat aantal neemt snel toe nu bedrijven onder druk staan om digitale diensten te leveren met meer flexibiliteit en efficiëntie. Door de stijgende populariteit én hun directe toegang tot gevoelige gegevens zijn API’s een aantrekkelijk doelwit geworden voor cybercriminelen.
Het rapport is gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door het Marsh McLennan Cyber Risk Intelligence Center. Hieruit bleek dat grotere organisaties wereldwijd meer kans hadden op een hoger percentage beveiligingsincidenten waarbij zowel onveilige API’s als botaanvallen betrokken waren. Ondernemingen met een omzet van meer dan één miljard dollar hadden twee tot drie keer meer kans op geautomatiseerd API-misbruik dan kleine of middelgrote bedrijven. Zodoende zijn grote bedrijven bijzonder kwetsbaar voor beveiligingsrisico’s; geautomatiseerd API-misbruik is een groot probleem in API-ecosystemen, die vaak kwetsbare of onveilige API’s bevatten.
Nanhi Singh, General Manager Application Security bij Thales: “Het is noodzakelijk dat bedrijven over de hele wereld de beveiligingsrisico’s van onveilige API’s en botaanvallen aanpakken. De onderlinge verbondenheid van beveiligingsdreigingen maakt het extra belangrijk dat bedrijven een holistische aanpak hebben en beveiligingsstrategieën integreren in de bedrijfsvoering voor zowel bot ‑als API-aanvallen. Daarnaast zullen de verbindingen met generatieve AI-toepassingen en large language models worden gestimuleerd als de afhankelijkheid van API’s blijft groeien. Tegelijkertijd zal generatieve AI cybercriminelen in staat stellen om sneller geavanceerde bots te maken. Bedrijven moeten rekening houden met een aanzienlijke toename van de economische impact van geautomatiseerd API-misbruik door bots. Het is belangrijker dan ooit om proactieve maatregelen te nemen.”
0 reacties