13 september 2024
0 Reactie(s)

13 september 2024

Tanium kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Tanium Automate voor geautomatiseerde security- en beheeracties op basis van real-time gegevens

Tanium, leveran­cier van Converged Endpoint Manage­ment (XEM), kondigt de algemene beschik­baar­heid aan van Tanium Automate. Met Tanium Automate beschikken organi­sa­ties die Tanium XEM in de cloud gebruiken over zeer nauwkeu­rige, real-time automa­ti­se­ring voor veelvoor­ko­mende IT-opera­ties en bevei­li­gings­taken. Door gebruik te maken van de combi­natie van het Tanium-platform voor endpoint manage­ment en bevei­li­ging, én de real-time archi­tec­tuur, stelt Automate IT-afdelingen en security teams in staat om complexe taken in real-time te automa­ti­seren. Zo vervangen ze handma­tige processen door eenvoudig te imple­men­teren no- en low-code orkestratie en automatisering.

Automate is een belang­rijk onder­deel van Tanium’s Autono­mous Endpoint Manage­ment (AEM) aanbod. AEM maakt gebruik van real-time analyse van een IT- en netwerk­om­ge­ving om veilig en betrouw­baar veran­de­ringen op endpoints aan te bevelen en te automatiseren. 

“Automate vereen­vou­digt complexe automa­ti­se­ringen radicaal door dynami­sche real-time endpoint targe­ting, waardoor organi­sa­ties automa­ti­sche ingrepen kunnen beheren in zelfs de meest diverse, geschaalde IT-omgevingen”, zegt Matt Quinn, Chief Techno­logy Officer bij Tanium. 

Automate heeft al een meetbare impact bij VF Corpo­ra­tion, een wereld­wijd schoenen- en kleding­be­drijf dat bekend staat om merken als JanSport, Eastpak, Timber­land en The North Face. “Bij het patchen van servers en het verhelpen van kwets­baar­heden is het essen­tieel dat we alle services stoppen en beves­tigen dat ze zijn uitge­scha­keld voordat we verder gaan”, legt VFC patch automa­tion en vulne­ra­bi­lity remedi­a­tion lead David Anderson uit. “Dit is buiten­ge­woon moeilijk, vooral omdat we maar een maintenance window van twee of drie uur hebben om updates uit te voeren. Het proces vereist commu­ni­catie tussen verschil­lende teams en het orkestreren van onze inspan­ningen om ervoor te zorgen dat alle systemen klaar zijn voor patching.”

Voor VF Corp was dit voorheen een zeer gefrag­men­teerd proces dat uit talloze stappen bestond. Met Tanium Automate gebeurt patching nu naadloos binnen één platform en met één klik op de knop. Het team kan nu eenvoudig speci­fieke services contro­leren, verifi­ëren dat ze niet meer actief zijn en vervol­gens patches implementeren.

Tradi­ti­o­neel vereist de complexi­teit van automa­ti­se­rings­op­los­singen hoogop­ge­leide en moeilijk te behouden experts om automa­ti­se­rings­bi­bli­o­theken te bouwen, uit te breiden en te onder­houden. Om de werkbe­las­ting voor deze medewer­kers te helpen verlichten en organi­sa­ties volledig te laten profi­teren van de kracht van automa­ti­se­ring, biedt Automate een intuï­tieve aanpak om playbooks te maken die gemak­ke­lijk herge­bruikt kunnen worden en die zelfs de meest complexe reeksen hande­lingen automatiseren.

“Met Automate zullen klanten omslach­tige, handma­tige en tijdro­vende taken elimi­neren en de produc­ti­vi­teit van teams versnellen door acties te automa­ti­seren en workflows te stroom­lijnen”, zegt Phil Harris, Research Director, Govern­ment, Risk and Compli­ance, IDC. “Dit maakt de algehele ervaring van beheer­baar­heid effec­tief, herhaal­baar, nauwkeurig en gestroom­lijnd. Boven­dien is er minimale versto­ring van IT-omgevingen, een verhoogd poten­tieel om kosten te besparen en de mogelijk­heid om risico’s te vermin­deren door routi­ne­ma­tige taken en workflows te automatiseren.”

Tanium Ask

Tanium intro­du­ceert ook Tanium As , voorlopig alleen nog beschik­baar in private preview. Deze op AI gebaseerde natuur­lijke taalin­ter­face kan binnen enkele seconden gegevens van miljoenen endpoints opvragen. Hiermee wordt de bestaande functi­o­na­li­teit verder uitge­breid om zelfs de meest geavan­ceerde zoekop­drachten te onder­steunen. Het is voor security profes­si­o­nals en IT-beheer­ders niet meer nodig om complexe syntaxis te begrijpen, waardoor de tijd die nodig is om tot actie over te gaan aanzien­lijk wordt verkort voor zelfs de meest geavan­ceerde query. IT-afdelingen kunnen bijvoor­beeld de nieuwe AI-gestuurde vraag­balk gebruiken om binnen enkele seconden een lijst op te vragen van machines die de afgelopen 30 dagen niet opnieuw zijn opgestart en dus niet zijn gepatcht. Vervol­gens kunnen zij een Automate playbook imple­men­teren om deze endpoints snel in compli­ance te brengen. 

Foto: AI

0 Reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This