27 augustus 2024
0 Reactie(s)

27 augustus 2024

NLconnect organiseert jaarcongres over duurzame digitalisering

Op donderdag 12 september organi­seert NLcon­nect haar Breeduit Jaarcon­gres. Het congres vindt dit jaar plaats in Fort Voordorp in Groenekan en gaat over duurzame digitalisering. 

De telecom‑, glasvezel- en breed­band­in­du­strie levert een cruciale bijdrage aan de verduur­za­ming van andere sectoren: digitale connec­ti­vi­teit maakt de transitie naar een groenere economie mogelijk en draagt bij aan reductie van CO2-uitstoot in tal van industrieën. Digita­li­se­ring is dus een enabler van de mondiale duurzaam­heids­doel­stel­lingen. Maar de toene­mende vraag naar sneller en betrouw­baarder internet brengt zelf ook een ecolo­gi­sche voetaf­druk met zich mee. In alle onder­delen van de breed­band­keten, van graaf­ma­chine tot modem, wordt daarom actief verduur­zaamd. Hoe kan de teleco­min­du­strie de energie-effici­ëntie verbe­teren en hernieuw­bare energie­bronnen inzetten? Hoe optima­li­seren we duurzaam materi­aal­ge­bruik? En hoe kunnen we recycling­pro­cessen verbe­teren en afval­stromen vermin­deren? Tijdens het jaarcon­gres van NLcon­nect staan deze uitda­gingen centraal.

Met sprekers van KPN, Fairp­hone, Eurofiber, BAM Infra, het Minis­terie van Econo­mi­sche Zaken en Intermax biedt het congres een unieke gelegen­heid om in contact te komen met vooraan­staande experts en beleids­ma­kers. Door inspi­re­rende keynote speeches en netwerk­ge­le­gen­heden krijgen bezoe­kers de tools en inzichten aange­reikt om duurzame veran­de­ringen binnen hun eigen organi­satie te realiseren.

Margaux Morssink, Senior Beleids­me­de­werker Digitale Economie bij het Minis­terie van Econo­mi­sche Zaken, spreekt over het Actie­plan Duurzame Digita­li­se­ring. Hoe draagt digita­li­se­ring bij aan verduur­za­ming en hoe kan de digitale sector zelf verduur­zamen? Wat zijn de doelen, acties en beleids­tra­jecten? Jeroen Kanse­laar, manager ESG bij Eurofiber en voorzitter van de sustai­na­bi­lity committee van de FttH Council Europe spreekt over reductie in scope 1, 2 en 3. Hoe bereken je je CO2 footprint en selec­teer je duurzame materi­alen? Diederik Tuin, Mecha­nical engineer bij BAM Infra Materieel laat zien hoe BAM duurzaam materieel inzet. Welke ambitie heeft BAM om emissie­loos te worden, wat gebeurt er rondom elektri­fi­catie in de keten en in de markt en welke uitda­gingen komt de aannemer daarbij tegen? Jeroen Cox ‚VP Energy & Environ­ment bij KPN licht de duurzame trans­for­matie van KPN toe. Hoe wordt de ambitie richting net zero vormge­geven om emissies te reduceren voor zowel het eigen bedrijf als in de keten. Welke actieve rol ziet KPN daarbij voor zichzelf in de Neder­landse energie­tran­sitie? En wat is de strategie op circu­laire economie en biodi­ver­si­teit. Monique Lempers, Chief Impact Officer bij Fairp­hone, laat zien hoe Fairp­hone de ecolo­gi­sche voetaf­druk van haar smartphones en andere devices verkleint en de sociale impact daarvan vergroot. Hoe ontwerp je eenvoudig te repareren smartphones met gerecy­clede en eerlijke materi­alen en word je ‘e‑waste neutraal’? Ten slotte spreekt Ludo Baauw, CEO en founder van de Intermax Group over energie-effici­ënte datacen­ters door immersion cooling: wat zijn de mogelijk­heden en uitda­gingen in de keten?

Dagvoor­zitter is Annemarie Brüning, presen­tator bij SBS6 en nieuws­lezer bij onder meer Radio538. Het congres bestaat uit een plenair middag­pro­gramma en wordt afgesloten met een borrel en buffet.

Het breeduit jaarcon­gres is het vlagge­schip-event van vereni­ging NLcon­nect en werd vorig jaar beoor­deeld met een rapport­cijfer 8,5. Voorgaande edities behan­delden als thema’s de toekomst van de glasve­zel­markt, gaming, 5G, privacy, breed­band in het buiten­ge­bied en veran­de­rend kijkge­drag. Het congres wordt gespon­sord door AVM, Genexis, Huawei, Netways Europe, Qonnected/​Onvi en TriNed. ITchan­nelPRO is mediapartner. 

Deelname is gratis voor perso­neels­leden van de ruim 90 bij NLcon­nect aange­sloten bedrijven evenals voor relaties en verte­gen­woor­di­gers van pers en overheid.

Voor belang­stel­lenden buiten deze groepen zijn de kosten: € 295,- ex BTW, voor het gehele programma. Leden van TSOC, FCA en SCTE krijgen € 100,- korting.

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

9 weergaven

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This