21 oktober 2024
0 Reactie(s)

21 oktober 2024

Eaton introduceert Gigabit Network M3-kaart voor verbeterde connectiviteit en cybersecurity

Power­ma­na­ge­ment­be­drijf Eaton intro­du­ceert vandaag de Gigabit Network Card (Network-M3) in Neder­land. Deze kaart biedt sterk verbe­terde connec­ti­vi­teit en security voor noodstroom­voor­zie­ningen. Dankzij nieuwe mogelijk­heden voor monito­ring en online notifi­ca­ties, geeft de Network-M3-kaart krach­tige inzichten in het stroom­ver­bruik van IT-systemen. Hiermee kunnen IT-teams hun energie­sys­temen beter beheren en bevei­ligen, zeker nu de vereisten op dit gebied steeds strenger worden.

Laurent Desseignes, EMEA connec­ti­vity product manager bij Eaton: “Security dreigingen nemen steeds verder toe voor alle apparaten die met het internet verbonden zijn. In deze strijd biedt Eaton nu een oplos­sing om onze klanten te beschermen. De nieuwe Network-M3 is niet alleen beter bestand tegen cyber­aan­vallen, maar vormt ook een uitste­kende basis voor toekom­stige features die het leven van gebrui­kers makke­lijker zullen maken.”

Hoogwaardige beveiliging van IT-infrastructuur

Cyber­se­cu­rity is een aanhou­dende wereld­wijde uitda­ging. Het aantal apparaten dat met internet verbonden is (Internet of Things, IoT) zal naar verwach­ting groeien tot meer dan 41,6 miljard in 2025, waardoor het risico op aanvallen alleen maar toeneemt. En volgens het Cost of a Data Breach Report van IBM voor 2023 waren de gemid­delde kosten van een datalek in 2023 wereld­wijd $4,45 miljoen – een stijging van 15% in drie jaar. Het is dus cruciaal dat IT-managers hoogwaar­dige security inbakken in hun infrastructuur.

De Network-M3 draagt bij aan deze security. Deze kaart detec­teert indrin­gers snel dankzij een veilig opstart­proces, confi­gu­reer­bare firewall en zero-touch provi­si­o­ning, wat zorgt voor hoge bevei­li­ging en betrouw­baar­heid van UPS’en en PDU’s. De Network-M3 is gebaseerd op de Network-M2, de eerste UPS-kaart op de markt met UL 2900 – 1 en IEC 62443 – 4‑2 security-certi­fi­ce­ringen. Dit biedt een flexi­bele security-oplos­sing die alle aange­sloten firmware kan verifi­ëren. Hierdoor kan snel worden voorkomen dat een cyber­aanval zich verder verspreidt binnen de infrastructuur.

Features van de Network-M3 zijn onder meer:

  • Chain-of-trust-encryptie en bevei­ligde firmware-booting, zodat de Gigabit Network Card geen kwets­baar punt vormt in een netwerk. Firmware-updates zijn gratis beschikbaar;
  • Een confi­gu­reer­bare firewall die een extra bevei­li­gings­laag biedt om de Gigabit Network Card en de aange­sloten UPS of PDU te beschermen tegen onbevoegde toegang en aanvallen;
  • Extern opgeslagen bevei­li­gings­sleu­tels, waardoor de kaart bestand is tegen manipu­latie, zelfs bij fysieke inbraken;
  • Zero-touch provi­si­o­ning en automa­ti­sche confi­gu­ratie zorgt voor snellere commis­si­o­ning van apparaten bij groot­scha­lige implementaties;
  • Onder­steu­ning voor 10/​100/​1000 Mbps voor uitge­breide compatibiliteit;
  • Certi­fi­caat­be­heer om eenvoudig digitale certi­fi­caten aan te maken en te verspreiden naar meerdere apparaten.

Naast ingebouwde online monito­ring en notifi­ca­ties kan de Network-M3 worden geïnte­greerd met Eatons Brightlayer-software voor Data Centers, waarmee IT-teams hun werk kunnen stroom­lijnen en zich beter kunnen richten op de toekomst­be­sten­dig­heid van hun infra­struc­tuur. Het samen­spel tussen hardware en software zorgt daarbij voor tal van mogelijk­heden voor automa­ti­se­ring en beheer op afstand. Hierdoor worden reactie­tijden bij stroom­pro­blemen verkort en worden tijdige updates gegaran­deerd die de verde­di­ging tegen cyber­aan­vallen versterken. Daarnaast integreert de kaart met Eatons cloud-based monito­rings­dienst, die gegevens van Eaton UPS-systemen verza­melt en een buiten­dienst­mon­teur uitstuurt bij kritieke storingen.

Naast de ingebouwde webge­ba­seerde bewakings­func­ti­o­na­li­teit en waarschu­wingen kan de Network-M3 kaart ook worden geïnte­greerd met de software in Eatons Brightlayer Data Centers suite. Hierdoor kunnen IT-teams hun activi­teiten stroom­lijnen en toekom­stige plannen voorbe­reiden. De afstem­ming tussen hardware en software zorgt voor een reeks automa­ti­se­rings­mo­ge­lijk­heden en beheer­func­ties op afstand, waardoor de reactie­tijden bij stroom­pro­blemen worden verkort en de tijdige updates voor cyber­be­vei­li­ging worden verbe­terd. Daarnaast integreert de kaart naadloos met Eatons cloud-gebaseerde bewakings­ser­vice op afstand, die gegevens van Eaton UPS-systemen verza­melt en een Eaton buiten­dienst­mon­teur inscha­kelt zodra een kritieke storing wordt gedetecteerd.

0 Reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This