11 september 2024
0 Reactie(s)

11 september 2024

Vertiv introduceert Environet Connect voor beheer en monitoring van de edge van het netwerk en verspreide fysieke infrastructuren

Nu AI-workloads naar de edge van het netwerk worden verplaatst, wordt de behoefte aan een betere zicht­baar­heid van deze externe datacen­ter­lo­ca­ties steeds duide­lijker. Als reactie hierop intro­du­ceert Vertiv Environet Connect. Dit is een met de cloud verbonden en web-based oplos­sing voor beheer en monito­ring van datacen­ter­om­ge­vingen. De apparaat­on­af­han­ke­lijke inter­face biedt onder­steu­ning voor diverse infra­struc­tuur­com­po­nenten binnen datacen­ters op verschil­lende locaties. Environet™ Connect is per direct verkrijg­baar in EMEA en Noord-Amerika.

Environet Connect versnelt de imple­men­tatie van appara­tuur van Vertiv op externe locaties. De oplos­sing verbe­tert daarnaast de werking en effici­ëntie van hardware met groot­scha­lige provi­si­o­ning en firmware-updates van netwerk­be­heer­kaarten. De monito­ring­func­ti­o­na­li­teit van het systeem verbe­tert het overzicht op kritieke digitale infra­struc­tuur en voorziet in aanpas­bare en confi­gu­reer­bare notifi­ca­ties. Environet Connect biedt onder­steu­ning voor de monito­ring van UPS-systemen, power distri­bu­tion units (PDU’s) voor racks, genera­toren en thermi­sche units.

“Omgevingen aan de edge van het netwerk groeien in snel tempo. En die groei zou binnen­kort weleens in een stroom­ver­snel­ling kunnen komen door AI-toepas­singen zoals large language models, predic­tive analy­tics en zelfrij­dende voertuigen. Hoewel AI-appli­ca­ties momen­teel in datacen­ters draaien, is het heel goed denkbaar dat ze op korte termijn naar de edge worden verplaatst om de latency te reduceren en bottle­necks in de verwer­king te voorkomen”, zegt Wesley Lim, vicepre­si­dent Software & Digital Solutions bij Vertiv. “De imple­men­tatie van een veilige, gebruiks­vrien­de­lijke en via het internet toegan­ke­lijke monito­ring-oplos­sing zoals Environet Connect helpt opera­ti­o­nele teams aan verbe­terd overzicht en zorgt voor maximale uptime naar externe locaties.”

Environet Connect is toegan­ke­lijk voor directe klanten en managed service provider (MSP)- partners van Vertiv. De oplos­sing biedt ruimte voor ieder type gebruiker en is ontwik­keld met het oog op multi-tenancy. Dit vereen­vou­digt het proces voor partners en klanten.

Vertiv biedt een reeks diensten die de ervaring van Environet Connect-gebrui­kers optima­li­seren, waaronder softwa­re­trai­ning, een helpdesk en asset manage­ment. Het aanbod voorziet tevens in verschil­lende niveaus van techni­sche onder­steu­ning, firmware-updates, provi­si­o­ning van appara­tuur en monito­ring op afstand.

Vertiv intro­du­ceerde recen­te­lijk Vertiv 360AI, een integrale reeks van oplos­singen voor high perfor­mance compu­ting (HPC)- en AI-omgevingen. Het aanbod omvat stroom, koeling, behui­zingen, integrale levens­cy­clus­dien­sten en gedigi­ta­li­seerd beheer van fysieke infra­struc­turen. Environet Connect biedt een gemeen­schap­pe­lijke inter­face voor al deze oplos­singen binnen het AI-ecosysteem.

Redactie@DCpedia

Redactie@DCpedia

0 Reactie(s)

6 weergaven

0 Reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This