24 juli 2024
0 Reactie(s)

24 juli 2024

Schneider Electric kondigt nieuwe oplossingen aan binnen EcoStruxure Resource Advisor

Schneider Electric heeft verbe­te­ringen aange­kon­digd voor EcoStruxure Resource Advisor. Dit is een veelzij­dige softwa­res­uite voor bedrijven die wereld­wijd actief zijn op het gebied van effici­ëntie, ESG, energie, risico’s, hernieuw­bare energie­bronnen en decar­bo­ni­satie. Deze omscha­ke­ling van afzon­der­lijke oplos­singen naar een totaal­pakket helpt ons om tegemoet te komen aan de veran­de­rende markt en de groei­ende behoefte aan duurzaam onder­nemen. Dit wordt gesti­mu­leerd door eisen van belang­heb­benden en nieuwe rappor­ta­ge­re­gels, waaronder de Corpo­rate Sustai­na­bi­lity Repor­ting Direc­tive (CSRD) van de Europese Unie.

Uit recent onder­zoek blijkt dat steeds meer bedrijven zich bezig­houden met duurzaam­heid. Ze inves­teren meer in mensen, hulpmid­delen en budget om dit te reali­seren. Het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om over hun ESG-presta­ties te rappor­teren, duurzaam­heids­ini­ti­a­tieven te imple­men­teren, projecten voor hernieuw­bare energie te beheren, hun CO2-voetaf­druk te vermin­deren, de inkoop van energie te optima­li­seren en hun activi­teiten effici­ënter te maken door middel van gerichte energie­be­spa­rende maatregelen.

De verbe­terde Resource Advisor-suite biedt gespe­ci­a­li­seerde oplos­singen die inspelen op deze uiteen­lo­pende behoeften. Het biedt gebrui­kers de flexi­bi­li­teit en diepgang om binnen hun unieke trajecten naar duurzaam­heid te navigeren. Klanten kunnen indivi­dueel of collec­tief gebruik­maken van deze mogelijk­heden, afhan­ke­lijk van hun speci­fieke duurzaamheidsdoelstellingen.

Resource Advisor ESG krijgt upgrade voor naleving CSRD

Resource Advisor ESG helpt bedrijven om hun ESG-inspan­ningen op een nieuwe manier te beheren en erover te rappor­teren. De meest impact­volle upgrades zijn:

  • ESG-Indicator Frame­work Library: Een complete set ESG-indica­toren, in kaart gebracht met kaders om aan te sluiten bij wereld­wijde normen en regelgeving.
  • AI-gestuurde datahub: De geavan­ceerde, AI-gestuurde hub biedt een naadloze verbin­ding met bedrijfs­brede gegevens, waardoor de gegevens­in­te­gratie en ‑nauwkeu­rig­heid worden verbeterd.
  • Databe­heer en rappor­tage voor meerdere entiteiten: Flexi­bi­li­teit in het koppelen van gegevens over fysieke bedrijfs­mid­delen aan juridi­sche entiteiten, waardoor eenvoudig kan worden voldaan aan rappor­tage-eisen die speci­fiek zijn voor een bepaalde jurisdictie.
  • Visua­li­sa­ties en dashboards op maat: Waarde­volle inzichten via op maat gemaakte visua­li­sa­ties en dashboards, voor een optimale inter­pre­tatie van gegevens en trend­ana­lyses tijdens het ESG-traject.

“Naarmate onze klanten en andere wereld­wijd opere­rende onder­ne­mingen hun duurzaam­heids­ca­pa­ci­teiten uitbreiden, verwachten wij een groei­ende behoefte aan preci­sie­tech­no­logie en ‑hulpmid­delen om aan hun veran­de­rende behoeften te voldoen,” zegt Steve Wilhite, Presi­dent, Schneider Electric Sustai­na­bi­lity Business. “We zijn enthou­siast over de gerichte mogelijk­heden en de nadruk op inter­o­pe­ra­bi­li­teit binnen Resource Advisor. De diverse belang­heb­benden die vaak betrokken zijn bij energie‑, duurzaam­heids- of ESG-projecten – waaronder juridi­sche, compliance‑, duurzaamheids‑, inkoop‑, opera­ti­o­nele en techno­lo­gi­sche teams – kunnen met Resource Advisor nog meer van hun dringende uitda­gingen oplossen.”

Intelligente tracking- en allocatiefunctionaliteit

Resource Advisor is al lange tijd toonaan­ge­vend in het helpen van bedrijven bij het beheren van uitgaven en risico’s voor tradi­ti­o­nele energie zoals elektri­ci­teit en gas. De energie­tran­sitie vraagt van bedrijven dat ze hernieuw­bare energie en milieugoe­deren, zoals koolstof-emissie­rechten en energie­cer­ti­fi­caten, priori­seren. De noodzaak om deze aankopen van hernieuw­bare energie en koolstof te beheren zal alleen maar toenemen naarmate organi­sa­ties zich verbinden aan initi­a­tieven zoals RE100, SBTi en CDP en aankopen over verschil­lende locaties en tijds­pe­ri­oden moeten verdelen.

Gebrui­kers van Resource Advisor kunnen nu hun inzicht in hernieuw­bare energie verbe­teren en priori­teit geven aan contro­leer­baar­heid en het delen van infor­matie. Daarnaast kunnen ze vertrouwen op een geauto­ma­ti­seerde bereke­ning van de dekking van hernieuw­bare energie over hun gehele voetaf­druk. Boven­dien kunnen gebrui­kers snel achter­blij­vende activa identi­fi­ceren of locaties vinden die hun doelstel­lingen hebben overschreden en overtol­lige certi­fi­caten bezitten. Deze certi­fi­caten kunnen elders worden ingezet of verkocht om extra inkom­sten te genereren.

“Deze standaard wereld­wijde rappor­tage-functie helpt onze klanten om hun voort­gang te contro­leren met betrek­king tot cruciale doelstel­lingen op het gebied van hernieuw­bare energie, zoals toezeg­gingen om tegen een bepaalde datum 100% hernieuw­bare energie te gebruiken,” aldus Steve Wilhite, Presi­dent, Schneider Electric Sustai­na­bi­lity Business.

“Deze verbe­te­ringen maken van ons de geïnte­greerde partner bij uitstek voor bedrijven die moeten voldoen aan regel­ge­ving zoals CSRD, CA Climate Laws en de voorge­stelde SEC-regel­ge­ving, of voor bedrijfs­lei­ders die ESG-presta­ties zien als een steeds belang­rijker wordende indicator van de algehele gezond­heid van het bedrijf,” voegde Wilhite eraan toe.

“Resource Advisor onder­scheidt zich op de markt met een geïnte­greerde aanpak die end-to-end functi­o­na­li­teit biedt voor ESG‑, duurzaamheids‑, inkoop‑, hernieuw­bare energie- & koolstof- en effici­ën­tie­be­heer,” zegt Amy Cravens, onder­zoeks­ma­nager voor ESG-beheer en rappor­ta­ge­tech­no­lo­gieën bij IDC.

Klik hier voor meer informatie.

0 Reactie(s)

0 reacties

Reacties gesloten

De reactiemogelijkheid is verlopen. (14 dagen)

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This